KACHIBAACH - ESCABECHE DE FRIJOL
Hello everybody, it is me, Dave, welcome to our recipe page. Today, we're going to prepare a special dish, KACHIBAACH - ESCABECHE DE FRIJOL. One of my favorites. This time, I am going to make it a little bit tasty. This will be really delicious.
KACHIBAACH - ESCABECHE DE FRIJOL is one of the most favored of recent trending foods on earth. It is appreciated by millions daily. It is simple, it is quick, it tastes yummy. They're fine and they look fantastic. KACHIBAACH - ESCABECHE DE FRIJOL is something which I have loved my entire life.
Many things affect the quality of taste from KACHIBAACH - ESCABECHE DE FRIJOL, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare KACHIBAACH - ESCABECHE DE FRIJOL delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.
As for the number of servings that can be served to make KACHIBAACH - ESCABECHE DE FRIJOL is n. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.
Just in addition, the time it takes to cook KACHIBAACH - ESCABECHE DE FRIJOL estimated approx 45 minutos más el remojo.
To begin with this particular recipe, we have to first prepare a few components. You can have KACHIBAACH - ESCABECHE DE FRIJOL using 11 ingredients and 5 steps. Here is how you can achieve that.
En realidad desconozco a qué hace referencia el nombre pues frijol en maya se dice Bu'ul, así que no se de donde viene el nombre pues Baach es el nombre de las chachalacas unas aves que se caracterizan porque son muy ruidosas. Bueno en otro sentido, los frijoles son un plato muy socorrido en Yucatán, se preparan infinidad de platos con frijoles, desde potajes, frijol con puerco, polcanes, pan luises, los maravillosos joroches, los frijoles colados o tsaaj-bi-bu'ul, el arroz negro yucateco, etc. de todos ellos les pongo el link más abajo. #RecetasYucatecas #Frijol #Ejotes
Ingredients and spices that need to be Get to make KACHIBAACH - ESCABECHE DE FRIJOL:
- 500 grs frijol
- 1 cebolla
- 7 dientes ajo
- c/n vinagre
- al gusto epazote
- 3 cditas consomé en polvo
- al gusto vainitas de frijoles o bien ejotes
- al gusto comino en polvo
- al gusto pimienta
- al gusto orégano
- 1 cda harina maíz Minsa o Maseca o una bolita de masa
Instructions to make to make KACHIBAACH - ESCABECHE DE FRIJOL
- Para preparar el KACHIBAACH escogemos los frijoles y los ponemos a remojar desde el día anterior, al siguiente día los enjuagamos y los ponemos en la olla express cubiertos con agua que sobresalga dos dedos. En una ollita salteamos cebolla picada y unos 4 dientes de ajo, y los añadimos a la olla, ponemos unas hojas de epazote y 3 cucharaditas de consomé en polvo o sal. Se ponen a cocer media hora.
- Una vez cocidos, les agregamos las vainitas de los frijoles, sin hebras, debo decirles que yo tenía sembrados mis frijoles para poder hacer KACHIBAACH pero las ardillas los descubrieron y no dejaron ninguno, así que me tengo que conformar con usar ejotes
- Bueno salteamos los ejotes con unos 3 dientes de ajo picaditos, los incorporamos y sazonamos con comino en polvo. Si estuvieran muy aguados en media taza de agua disolvemos una cucharada de harina de maíz y la añadimos a los frijoles -es lo que se conoce como ko'ol -
ESCABECHE. Por separado rebanamos media cebolla y la cortamos en tramos cortos, las salteamos en muy poquito aceite, le añadimos una pizca de sal, le ponemos vinagre, orégano y pimienta y lo colocamos en un recipiente. - Les pongo los links de todos los platos que menciono arriba:
https://misrecetasydemas.blogspot.com/2016/08/potaje-yucateco-de-frijol.html
https://misrecetasydemas.blogspot.com/2014/11/polcanes.html
https://misrecetasydemas.blogspot.com/2014/06/frijol-con-puerco.html
https://misrecetasydemas.blogspot.com/2013/01/pan-luises.html
https://misrecetasydemas.blogspot.com/2013/10/joroches-yucatecos.html
https://misrecetasydemas.blogspot.com/2012/09/frijoles-colados-tsaaj-bi-buul.html - Https://misrecetasydemas.blogspot.com/2017/03/arroz-negro-yucateco.html
As your experience and confidence grows, you will certainly find that you have more all-natural control over your diet plan and adjust your diet to your individual tastes gradually. Whether you want to offer a dish that uses less or even more components or is a little bit more or less zesty, you can make simple modifications to accomplish this objective. To put it simply, begin making your dishes promptly. As for basic food preparation abilities for novices you do not require to discover them but just if you grasp some easy cooking strategies.
This isn't a complete overview to quick and also simple lunch dishes yet its excellent something to chew on. Ideally this will certainly get your creative juices flowing so you can prepare delicious dishes for your family without doing way too many heavy meals on your journey.
So that is going to wrap it up for this exceptional food Steps to Prepare Perfect KACHIBAACH - ESCABECHE DE FRIJOL. Thank you very much for your time. I'm sure you can make this at home. There's gonna be more interesting food in home recipes coming up. Don't forget to save this page in your browser, and share it to your family, friends and colleague. Thanks again for reading. Go on get cooking!
Comments
Post a Comment